Kontakt Tlf +45 39 90 00 31    mailikon

AIS-Active Isolated Stretching, en ny terapiform i Danmark.

Mobilitet og fleksibilitet er en vigtig del af en sund og velfungerende krop. Har man aldrig haft fleksibiliteten, eller har man mistet den, kan den optimeres eller genoprettes med strækøvelser. Bedre fleksibilitet kan forebygge eller rehabilitere skader, øge sportsresultater samt give forøget livskvalitet igennem en smidigere og mere ungdommelig krop.

AIS Stretch Therapy – Active Isolated Stretching – er en super effektiv måde at øge sin fleksibilitet på. Strækkende holdes i maksimum 2 sekunder og gentages 8-10 gange.

Musklerne bliver grundigt strakt i alle retninger og på alle vedhæftningerne. F.eks. er der derfor hele 6 specifikke stræk for baglåret alene. Denne grundige udstrækning gør at man retter op på evt. ubalance i musklerne og f.eks. forebygger en fibersprængning i baglåret, hvor en lille del af musklerne er kortere og strammere end de andre fibre.

Åndedrættet er også en vigtig del af strækkende. De rytmiske gentagende ind og udåndinger gør to ting. De tilfører ilt til blodet som ernærer evt. iltfattigt væv. Det er godt hvis man har en skade. De mange gentagelser af bevægelsen/strækket, gør at ilten, som er i blodet, pumpes ud i vævet hvor det måske savnes pga. skaden. Den anden grund til at der fokuseres på åndedrættet er nervesystemet. At fokusere på sin vejrtrækning virker beroligende. Er nervesystemet beroliget, får vi et bedre stræk.

Den sidste og allermest vigtige del er A-et i AIS. ”Active”. Man skal aktivt være med i øvelserne for at få det bedste resultat. Vi snyder musklen som vi strækker, ved at aktivere den modsatte muskel. F.eks. spænder man ballen og baglåret når man strækker for-låret. Vi ”afvæbner” altså nervesystemets automatiske beskyttelses respons, ved at spænde den modsatte muskel.

Sådan foregår en behandling: Du kommer i træningstøj, for du skal være aktivt med i øvelserne. Behandlingerne foregår på en briks eller en stol og alle strækøvelserne udføres af dig, med terapeuten som guide igennem strækkene. Den første behandling er der hvor kroppen strækkes igennem så at immobiliteten kan kortlægges. Inden behandlingen er overstået får du evt. et hjemmetræningsprogram som vi evt. filmer. Det kan være svært at huske alle detaljerne, så nogle vil helst behandles i en periode før de begynder på hjemmeøvelserne. Vi aftaler en tid til genopfølgning af hjemmeøvelserne og til mere behandling. Resultater, som i al anden behandlingsform, varierer fra person til person. Du burde kunne mærke en forbedring efter den første eller anden behandling. Det anbefales at du booker en times behandling første gang.

AIS-Active Isolated Stretching er over de sidste 45 år udviklet af Aaron Mattes. I sin klinik i Sarasota træner og behandler han alt fra sportsstjerner til pensionister. Martha Miehe-Renard har en lang baggrund som massør og pilates instruktør i USA. Martha har taget AIS kurser hos Aaron Mattes i et par år og bor og arbejder nu i Danmark.