Kontakt Tlf +45 39 90 00 31    mailikon

 

Osteopati til børn

Osteopati for spædbørn og større børn

Det er en almindelig opfattelse at spædbørn og børn ikke bør have nogen strukturel stress eller spænding i sin krop, fordi de er “så unge”. Virkeligheden ser meget anderledes ud.

At fødes er en af de mest stressfulde oplevelser i vores liv. Barnet udsættes for enorme kræfter, når livmoderen trækker sig sammen for at uddrive barnet imod den modstand, som fødekanalen naturligt udgør. Barnet vender og vrider sig samtidigt med, at det presses ned mellem bækkenknoglerne på den korte, men i høj grad både stimulerende og stressfulde rejse.

Barnets hoved har en utrolig evne til at absorbere denne påvirkning og stress under en normal fødsel. For at mindske hovedets størrelse overlapper de bløde ben hinanden, bøjes og vrides mens barnet kommer nedad. Barnets hage er normalt trukket godt ned til brystet for at reducere hovedets diameter.

Mange børn er født med mærkelige hovedformer som følge af dette. Sædvanligvis løsnes den abnorme hovedform gradvis op i løbet af de første dage. Det sker når barnet sutter, skriger og gaber. Dog er denne omformningsproces ofte ufuldstændig, specielt hvis fødslen har været svær. Som et resultat må barnet leve med meget ubehagelig spænding og stress i hovedet og kroppen.

Hvilke problemer kan opstå, hvis det trykkede hoved ikke løsnes helt op?

En del spædbørn håndterer endog voldsomme tilbageblevne formforandringer rigtigt godt og er glade og tilfredse alligevel. For andre er det anderledes, og det kan vise sig gennem forskellige typer af problemer.

Hvad kan vi behandle?

Osteopater behandler ikke bare en specifik kropsdel, men hele mennesket. Ved at anvende osteopatiens principper kan et stort antal forskellige problemer lindres, f.eks:

- grædende børn
- problemer med at spise
- opkast, kolik og luft i maven - søvnbesvær
- tilbagevendende infektioner - mellemørebetændelser
- astma
- hovedpiner
- bihuleproblemer
- adfærdsproblemer
- indlæringsproblemer
m.m. 

 

Book din behandling

Book din behandling