Kontakt Tlf +45 39 90 00 31    mailikon

Hofte,bækken og lyskesmerter

Fibersprængning i en af indadførernes muskler eller i hoftebøjeren.

Ved akutte smerter i lysken kan der være tale om en fibersprængning i en af indadførernes muskler eller i hoftebøjeren. Denne type skade opstår typisk i sportsgrene såsom fodbold og ishockey eller i andre sportsgrene, hvor der indgår retningsskift og kraftige accelerationer. Udover at træne indadførerne og hoftebøjerne, skal man i behandlingen også have fokus på at genoptræne hoftens yderste muskler samt mavens dybe og overfladiske muskler. Herved får man en stærk kerne, der kan stabilisere og kontrollere de store kræfter der påvirker lysken under fx retningsskift.

Smerter i hofte-/lyskeområdet kan også være langvarige og diffuse. Lysken er et anatomisk kompliceret område med mange muskel-tilhæftninger og andre strukturer der kan give komplikationer. Fx kan låsninger og nedsat bevægelighed i symfysen, SI-leddet og lænderyggen give anledning til smerter i lysken. Herudover kan bl.a. sportsbrok (svaghed i den nederste mavemuskulatur) samt CAM/pincer i hofteleddet (anatomisk deformitet) give smerter, som kan være svære at komme af med.

Som beskrevet ovenfor kan der være mange årsager til smerter i lysken. Det er derfor utroligt vigtigt at blive tilset at en fysioterapeut / Osteopat der kan udrede, hvor smerter stammer fra, så man kan lave en effektiv behandlingsplan.

 

Book din behandling

Book din behandling