Kontakt Tlf +45 39 90 00 31    mailikon

Skuldersmerter

Impingement-syndrom

De fleste funktionelt betinget smerter i skulderen skyldes indeklemning på ydersiden af skulderen (impingement-syndrom). Ved impingement i skulderen kommer en af skulderens sener i klemme mellem overarmsknoglen og skulderbladets yderste del, hvorved der kan komme betændelse i senen (tendinopati) eller irritation af slimsækken. Dette sker typisk, når man løfter armen over 90 grader, hvilket kan give smerter lokalt i skulderen eller ned i overarmen.

En af årsagerne til indeklemnings-syndromet kan være instabilitet og nedsat funktion af de små stabiliserende muskler omkring skulderbladet (rotator-cuffen). Hvis rotator-cuffen ikke kan stabilisere skulderbladet under bevægelse, skabes der ikke nok plads omkring skulderleddet, hvorved senerne kommer i klemme.

Ved behandling af denne problematik skal man genoptræne de stabiliserende muskler specifikt mhp. at genoprette funktionen af skulderbladet ift. skulderleddet. Herudover er mobiliseringer og osteopatiske teknikker effektivt til at behandle denne typer skader. I visse tilfælde kan det også være nødvendigt at behandle albue og hånd, da nedsat bevægelighed i disse led kan være en indirekte årsag til problemerne i skulderen.

 

Book din behandling

Book din behandling